Vad är Segway?

Segway är ett eldrivet transportmedel. Man styr fordonet genom att luta sig framåt, bakåt eller åt sidorna. Det rätta namnet är egentligen Segway PT där PT står för Personal Transporter. Segway är namnet på företaget som tillverkar Segway PT.

Teknisk fakta om Segway PT

Segways drivsystem är redundant med dubbla batterier, datorer och eldrivna motorer så den fungerar även om någon enskild del skulle sluta att fungera. Maxhastigheten är ca 20 km/h och den kan köras upp till 40km på en laddning. Den är även billig i drift. Mer än 10 gånger effektivare än en normal bil.

En Segway PT håller balansen med hjälp av fem elektrostatiska gyron och två accelerometrar som känner av underlagets lutning och hur du står på maskinen.

Om du står på en Segway PT upprätt utan att luta dig åt något håll kommer den att stå stilla och hålla balansen. Om du lutar dig framåt, bakåt eller åt sidan kommer LeanSteer®-tekniken att känna av det direkt och kompensera rörelsen med att åka åt det hållet precis med den fart du vill.

Modeller

Det finns två olika grundmodeller, i2 och x2. Därtill finns tillägg till dessa modeller för olika ändamål.

i2 är modellen mer lämpad för stadsköring och inomhushusbruk. Till i2 finns även tilläggspaketen Commuter samt Cargo vilka ger utökade transportmöjligheter.

x2 är modellen anpassad för terrängkörning. Den har bredare och grövre däck än i2:an. x2:an fås även med så kallade Turf-däck vilka lämpar sig bättre på t.ex. golfbanor. Till x2:an finns tilläggspaketen Adventure samt Golf.

Segway Patrol är modellen anpassad för vaktfirmor och polis. Finns med både i2 och x2 som bas.

Till både i2 och x2 finns tillbehör för olika ändamål. Kontakta oss så hjälper vi till att hitta de rätta tillbehören just ni behöver.

Segway i2Segway x2x2-Policex2golf